15 jun. 2015

Tiramisú de xocolata

Ara mateix, i des de fa un parell d'anys, el tiramisú de xocolata és el meu postre preferit. Normalment, per les ocasions especials, jo sóc de les que s'anima de seguida a fer un pastís. Però des que vaig descobrir aquesta recepta, sempre porto aquest tiramisú, que agrada (molt) a tothom.

Ingredients (per a 6 persones)

180 grams de xocolata de cobertura (negra, sembla una obvietat, però com més bona sigui la xocolata, més bo serà el tiramisú).
60 grams de sucre
4 ous frescos (a temperatura ambient)
1 pessic de sal (per quan muntem les clares)
2 tasses de cafè fort
1 paquet de melindros
Cacau en pols

Preparació
Per preparar la mousse de xocolata hem de separar les clares dels rovells dels ous.
També haurem de desfer la xocolata al bany maria o al microones (en la posició de descongelar, no d'escalfar), i deixar-la refredar una mica. Hi afegirem els rovells i els remenarem fins a integrar-los amb la xocolata.
Fet això, muntarem les clares a punt de neu (amb barilles elèctriques, si pot ser), amb el pessic de sal (perquè aguantin i no deixin anar suc) i a mig muntar hi afegirem el sucre i seguirem batent fins que quedin ben fermes. Quan estiguin, les haurem d'afegir a la xocolata que havíem barrejat amb als rovells, de forma delicada.

Muntatge del tiramisú
A la safata on vulguem muntar el tiramisú (o en gotets individuals, si es prefereix), es farà una capa amb una base de melindros mullats en cafè i es cobrirà amb una capa de mousse de xocolata. A continuació es repetirà el procés, i es posarà una segona capa de melindros mullats en cafè i de nou una segona capa de mousse de xocolata. S'acabarà espolsant una fina capa de cacau en pols (no Colacao, Nesquik o similar!) i es guardarà a la nevera.

És millor fer-lo d'un dia per l'altre, està molt més bo.

Si hi ha nens i no es vol fer servir cafè, es poden mullar els melindros amb llet.

No hay comentarios: