11 nov. 2007

Can Jalpí


Avui és Sant Martí, i és la festa major d'Arenys de Munt. La meva mare, com sempre quan és festa ha preparat un primer plat, un segon plat, un (altre) segon plat i postres... I la meva germana també ha portat un altre postre (tant vigilar durant tota la setmana amb què menjo, no sé per què!)...

Després de dinar estàvem tots un pèl "embafats"... I res, que hem anat "a fer una volta", a cremar part del que havíem endrapat.

Feia una tarda de tardor força maca, una mica freda, però maca. I xino-xano, hem anat fins el castell de Can Jalpí. No recordo gaire la història del lloc, però sí que sé que estava en mans privades, d'una família una mica vinguda a menys de Barcelona. El manteniment del castell era molt costós i van optar per vendre-ho tot (a més del castell hi havia molts terrenys). Va haver-hi polèmica amb l'Ajuntament i amb part dels habitants del poble, perquè es deia que s'ho havia de quedar el poble i no fer-hi una urbanització. A més, poc abans de vendre-ho -o tot just acabat de vendre, no ho recordo gaire- s'hi van descobrir restes arqueològiques romanes, que van fer que mentre s'excavaven tot s'aturés durant força temps.

Finalment, la venda va tirar endavant. S'hi van construir unes senyores cases en una part del terreny. La promotora va haver de cedir molt terreny a l'Ajuntament, que n'ha fet un parc municipal, i el Castell, que va passar a ser gestionat per una empresa de càtering que n'ha fet un restaurant de luxe.

Per cert... igual que a la setmana passada a la Fira Medieval, les fotos estan fetes amb el mòbil. M'hauré d'acostumar a emportar-me la càmara!.


El castell de Can Jalpí.

El llac que rodeja el castell. Llueix molt més a la primavera, amb els nenúfars florits, les canyes i els peixos vermells.

El passeig d'arbres que arriba al castell.

Imatge de tardor.


Els voltants.

"El roure de Guernica". Es troba just en acabar el passeig d'arbres, molt aprop del castell.

No hay comentarios: